vakantie huisje Mientjes Morgen in natuurgebied Noorderleeg (Friesland)   vakantie huisje Mientjes Morgen in natuurgebied Noorderleeg (Friesland)  
  vakantie huisje Mientjes Morgen in natuurgebied Noorderleeg (Friesland)   vakantie huisje Mientjes Morgen in natuurgebied Noorderleeg (Friesland)  
OMGEVING DICHTBIJ HUIS WADDEN, VOGELS EN STERREN
Het gebied achter de dijk, het Noorderleeg, hoort bij het Nederlandse Waddengebied en staat op de lijst van Unesco Werelderfgoed .
De zomerpolders en kwelders buitendijks zijn door It Fryske Gea weer vrijgegeven aan de natuur. Er lopen mooie wandelpaden en er zijn goede fietspaden langs de dijk.

Het Noorderleeg is een eldorado voor vogelliefhebbers. vogels kijken
Het gebied ligt aan de westelijke vogeltrekroute langs de kustlijn. Enorme aantallen vogels vinden hierlangs jaarlijks hun weg.
Tienduizenden brandganzen overwinteren hier, eind mei vliegen ze weer naar het noorden.

Boven op de dijk kijk je uit over het wad en zie je Ameland liggen. En 's nachts kun je hier op je rug liggend oneindig veel sterren en de Melkweg bewonderen.

Buitendijkse gebied
Fryske Gea
Laat het donker

OMGEVING VERDEROP
Er lopen prachtige wandeltochten en fietstochten in de omgeving Stichting Historische Wandelpaden
Vlakbij begint bijvoorbeeld het Burmaniapad.
Een overtochtje naar de eilanden is een leuke onderneming. De veerboot naar Ameland vertrekt 5 km verderop in Holwerd, de boot naar Schiermonnikoog vertrekt vanaf Lauwersoog, ong 25 min rijden.
Vlieland en Terschelling zijn bereikbaar vanuit Harlingen.

Nabijgelegen stadjes zijn Dokkum 15 km, Leeuwarden 15 km, Harlingen 35 km en Franeker 30 km.
Winkels en eetgelegenheden zijn hier voldoende te vinden maar ook mooie musea zoals het Planetarium,      het Princessehof of het Natuurmuseum.

In Vrouwenparochie 10 km vind je een unieke sauna met zout kuurbad Sauna De Zoutbron
En dichtbij huis is er een openlucht- en een overdekt zwembad te vinden. Het Eeltjemeer is een meer op ongeveer 15 min rijden waar kinderen heerlijk in het water kunnen spelen.
Voor eten, drinken en muziek zijn eetcafé De Molen en Het Graauwe Paard 10 km goede adressen.

Ferwert is een mooi terpdorpje en vervult een streekfunctie. Er is een goede bakker, slager, supermarkt en winkel van sinkel te vinden. In het dorp zijn fietsen te huur bij de plaatselijke fietsenmaker.

De VVV bevindt zich bij het hoogste terpdorp Hogebeintum.

Veerdienst Ameland en Schiermonnikoog
Veerdienst Vlieland en Terschelling
Dokkum
Leeuwarden
Harlingen
Franeker
Natuurmuseum
Sauna De Zoutbron
Het Graauwe Paard